Mitä vuokramökki ja Keski-Suomi voisivat tarjota juuri sinulle?

Lomaseutu lempinimen saanut Keski-Suomi tarjoaa mökit sekä lumoavia luonto-seikkailuja ja palan kauneinta Suomea. Kun siis seuraavan kerran pohdit, mistä se vuokramökki kannattaa vuokrata, otathan huomioon ainakin seuraavat seikat.

Ensinnäkin Keski-Suomi yhdistää helposti parhaat palat Suomen luonnon antimista ja mikä parhainta; ne kaikki ovat tarjolla ilman kymmenien tuntien ajelua kaukaisille korpimaille. Keski-Suomen keskeinen sijainti on ehdoton valttikortti, jota tuskin sinäkään alat kiistämään, kun mieli tekisi kirmata kesäkedoille mahdollisimman nopeasti, ilman useiden tuntien hikistä automatkaa.

Keski-Suomi ja sen luonto tarjoavat mökkeilijälle maalauksellisen kauniita vesistöjä, joita pitkin voi lipua uimisen ja veneilyn lisäksi myös vaikkapa kanootti -kyydillä. Järvien rannoilta aukeavat taas koskemattomat ja laajat viher-metsät, joiden kupeessa niin leikkiminen, tutkiminen, marjastaminen kuin myös samoaminen tempaisevat helposti mukanaan vaikkapa moneksi kokonaiseksi päiväksi kerrallaan. Myös runsas ja monipuolinen eläinkanta kukoistaa koskemattomissa Keski-Suomen metsissä.

Samalla rikas ja idyllinen maisema kätkee sisälleen monta helmeä, jotka odottavat löytäjäänsä, kuten Salamajärven kansallispuisto  sekä Saarensalmen luontopolku Saarenkylällä. Halusitpa siis samoilla, hiihtää tai vaikkapa metsästää, täällä tunnet olevasi juuri oikeassa paikassa. Perinteisten aktiviteettien rinnalle on noussut myös stressiä poistava metsäkävely, jonka vaikutuksista voit lukea lisää täältä.

Vuokramökit jakavat ylpeänä maisemansa Kivijärven kanssa, joka taas tarjoaa loistavan kalapaikan suoraan mökkien pihan tuntumaan. Talvella pilkkien ja kesällä virvelöiden, uistellen tai onkien, parhaat kalavedet kun tarjoavat tekemistä perheen pienimmistä aina isovanhempiin saakka vuodenaikaan katsomatta. Jopa pohjamudista kalojen nostaminen jigin muodossa onnistuu! Jos kalavedet kiinnostavat enemmänkin, kannattaa klikata tästä edelliseen blogitekstiin, josta löydät lisätietoa.

Varaa sinäkin siis itsellesi vuokramökki ja lähde kokemaan, mitä seikkailu Keski-Suomessa sun mielestä pitää sisällään! Jokaiseen makuun on varmasti jotakin ja olipa se sitten kaikki edellä mainitut tai jotain ihan muuta, meiltä saat sen stressittömänä pakettina, jonka jälkeen ainoana huolenasi on se, kuinka aika riittää kaiken tuon uuden näkemiseen ja kokemiseen!