Kalastamaan lomamökeille

Olhavaisen lomamökit sijaitsevat Saarenkylässä Kivijärven rannalla. Kivijärvi on lähes 50 kilometriä pitkä ja parhaimmillaan noin 9 km leveä. Järvi on saanut nimensä kivikkoisista rannoista, pirunpeltoja pääsee ihailemaan monin paikoin rantamilla. Selkävedet ovat kuitenkin avonaisia ja syviä, karikkoalueet ovat harvassa. Kivijärvelle on viitoitettu venereittejä minireimareilla, joten niitä seuraamalla potkuri säästyy kolhuilta. Kaikuluotain helpottaa uistelijan kalastusreissua myös Kivijärvellä.

Pohjoisosassa Kivijärveä, Kinnulan tienoilla, on erinomaiset hauki- ja kuhavedet. Kuhakantojen voimakkuudesta antaa hyvän kuvan vuosittain Kinnulan kuhauistelusta saatavat erinomaiset kuhasaaliit. Kivijärveen on istutettu myös viimevuosien aikana paljon lohta ja useat kalastajat saapuvat pian jäiden lähdettyä kokeilemaan lohikalastusta selkävesille. Harrastajien mukaan parasta lohen uisteluaikaa on kevät ja syksyaika. Kuvan lohi onkin saatu Kivijärvestä viime syksynä.

Kivijärvi on erittäin kalaisa järvi ja hyville saaliille voi päästä heti mökkien rantavesissä. Laiturilta voit heitellä lipalla haukia ja ahvenia ja muutaman sadan metrin päästä huviloitamme alkaa erinomaiset kuhavedet. Jokaisen lomamökimme vuokraan kuuluu Saarensalmessa soutuvene. Lisävene on myös usein mahdollista vuokrata. Lisäksi vuokraamme myös perämoottoreita veneisiin, ja kalustoomme kuuluu myös yksi sähkömoottori. Oman veneen saa laskettua hyvin vesille Saarenkylän venesatamasta, alle kilometrin päässä lomamökeiltä.

Jokaisen mökin varustukseen kuuluu savustuspönttö.

Mato-ongella on mukavaa, ja saalista tulee lähes poikkeuksetta. Onkivapoja vuokraamme hintaan 5 euroa vapa, ja mato-paikka löytyy myös mökkialueelta.

Kiinnostaako ohjattu uisteluretki? Tasokkaita uisteluretkiä vetää uistelun SM-kisoissakin palkintosijoista kisaava Marko Kuusinen. Retki ei vaadi aikaisempaa kokemusta kalastuksesta, ja retki sisältää varusteet ja kalatusluvat. Kesto alkaen 2 tuntia, ja suositeltava henkilömäärä veneessä 3 henkilöä kerrallaan.

Tulevalle lomakaudelle on mahdollista tilata verkkokaupastamme uistimia valmiiksi lomalle. Tilatut uistimet odottavat lomamökillä saavuttaessa. Uistimet on käsityötä, ja suunniteltu nimenomaan Kivijärven vesistöön sopiviksi.

Aiheeseen liittyvä video: Uistimien koeuitto

Artikkeli kuva: Toni Rautiainen, Kivijärvi 2016.